Türk Lokumu

Türk Lokumu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 30 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Türk Lokumu için

Malzemeler

  • 45 gr jelatin
  • 60 ml su
  • 660 gr toz şeker (robottan geçirilmiş)
  • 500 ml su
  • 110 gr mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı glikoz
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Kırmızı gıda boyası
  • 110 gr elenmiş pudra şeker
Türk Lokumu

Nasıl Yapılır

19 cm’lik derin ve kare bir kalıbı yağlayın. 60 ml suya toz jelatini ekleyip kısık ateşte erimeye bırakın. Şeker ve 175 ml suyu orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırmadan kaynatın. Şurup derecesi 116 dereceye ulaştığında ocaktan alın. Nişastayı ayrı bir kapta kalan su ile karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Şeker şurubunu, glikoz ve jelatini ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp gül suyu ile gıda boyasını ekleyin ve kalıba dökün. 15 dakika bekleyip üzerini yağlı kağıt ile örtün ve 1 gece bekletin. Ertesi gün, pudra şeker serpilmiş tezgaha lokumu ters çevirin ve dilimleyin. Her dilimi iyice pudra şekere bulayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo