ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TÜKENMEZ İÇECEĞİ

Tükenmez İçeceği

Tükenmez İçeceği

Geleneksel lezzetler arasında yer alan tükenmez içeceği, içeriğinde birçok meyve barındırmaktadır. Tükenmez içeceğinin faydaları nelerdir diye merak edenler için, vitamin ve mineral bakımından son derece zengin olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bilinir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücudu korur. Sindirimin sağlıklı çalışmasını sağlayan tükenmez içeceği, tam bir enerji deposudur. Gün içerisinde ihtiyaç duyulan enerjiyi büyük ölçüde karşılar ve mide sağlığını da olumlu etkiler. Antioksidan olduğu için hem cildin, hem de vücudun zararlı toksinlerden arınmasını kolaylaştırır. Peki, tükenmez içeceği nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, evde tükenmez içeceği yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak şifa deposu olarak bilinen karadut şurubu ve ev yapımı çilek suyu tarifini de mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tükenmez İçeceği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet büyük boy elma
  • 25 adet muşmula
  • 2 adet armut
  • 1 avuç nar tanesi
  • 1 adet ayva
  • 1 küçük cennet hurması
  • 1 adet mandalina veya portakal
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • Toz şeker ya da bal

Tükenmez İçeceği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tarifte kullanacağınız tüm meyveleri bol su ile yıkayın. Aynı şekilde büyük cam kavanozu da sterilize edin.
  • Ardından meyvelerin sap ve başlarını kesin. Fakat kabuklarını soymayın ve çekirdeklerini temizlemeyin.
  • Elma, armut, portakal gibi büyük meyveleri kavanoza sığabileceği bir büyüklükte doğrayın.
  • Tarifte kullanacağınız bütün meyveleri karıştırma kabına alın ve elinizle karıştırın.
  • Karışımdan bir avuç alın ve cam kavanoza koyun. Üzerine toz şeker ya da bal gezdirin ve birkaç adet nohut serpiştirin.
  • Daha sonra bir avuç daha koyun ve aynı işlemi meyveler bitinceye kadar tekrarlayın.
  • Kullanacağınız bal ya da toz şeker miktarı tamamen kendi zevkinize bağlıdır.
  • Meyveleri kavanoza koyduktan sonra kapağını kapatın ve her gün ağzını gevşeterek biraz hava almasını sağlayın. Böylece biriken gaz da çıkacaktır. (15 gün boyunca içmeyin.)
  • Bu işlemi minimum 15 gün yaptıktan sonra içeceğiniz hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Tükenmez Şerbeti Nasıl İçilir?

  • Yaklaşık 15-20 gün içerisinde tamamen hazır bir hale gelen tükenmez içeceğini musluksuz kavanozlara yaptıysanız, mutlaka süzerek tüketin. Süzdüğünüz meyve parçalarını kavanoza tekrardan ekleyin ve karıştırın.
  • Musluklu kavanozlarda ise süzmeye gerek duymadan direkt içebilirsiniz.
  • Tükenmez içeceğinin ismi, tükenmemesinden gelmektedir. Yani içecekten bir bardak içtiyseniz, kavanoza bir bardak içme suyu ilave etmeniz gerekir.
  • Meyvelerin tadı bozulana kadar bu içeceği aylarca tüketebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!