ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TONBALIKLI ÜÇGEN DİLİMLER

> TONBALIKLI ÜÇGEN DİLİMLER
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tonbalıklı üçgen dilimler tarifi için malzemeler
  • 2 hazır yufka 1 konserve tonbalığı 2 frenk soğanı 5 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı mayonez 1 kahve fincanı zeytinyağı
Tonbalıklı üçgen dilimler Nasıl Yapılır

Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayın. Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

Yufkaları üstüste yerleştirin. Küçük bir tabağı (çapı en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu bıçak yardımıyla yuvar laklar kesin. Her yuvarlağı sekiz eşit üçgene bölün.

Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Her dilimin üzerine baharat karışımından serpiştirin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Frenk soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Konserve tonbalığının yağınısüzüp derin bir kaseye alın. Çırpılmış mayonez ve kıyılmış yeşillikleri ila ve edip karıştırın.

Dilimlerin üzerine tonbalıklı karışımdan paylaştırın. Dilerseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.