Tonbalıklı Üçgen Dilimler

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Tonbalıklı Üçgen Dilimler Tarifi İçin malzemeler
- 2 hazır yufka 1 konserve tonbalığı 2 frenk soğanı 5 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı mayonez 1 kahve fincanı zeytinyağı
Tonbalıklı Üçgen Dilimler Nasıl Yapılır?
Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayın. Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
Yufkaları üstüste yerleştirin. Küçük bir tabağı (çapı en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu bıçak yardımıyla yuvar laklar kesin. Her yuvarlağı sekiz eşit üçgene bölün.
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Her dilimin üzerine baharat karışımından serpiştirin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Frenk soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Konserve tonbalığının yağınısüzüp derin bir kaseye alın. Çırpılmış mayonez ve kıyılmış yeşillikleri ila ve edip karıştırın.
Dilimlerin üzerine tonbalıklı karışımdan paylaştırın. Dilerseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yufkaları üstüste yerleştirin. Küçük bir tabağı (çapı en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu bıçak yardımıyla yuvar laklar kesin. Her yuvarlağı sekiz eşit üçgene bölün.
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Her dilimin üzerine baharat karışımından serpiştirin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Frenk soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Konserve tonbalığının yağınısüzüp derin bir kaseye alın. Çırpılmış mayonez ve kıyılmış yeşillikleri ila ve edip karıştırın.
Dilimlerin üzerine tonbalıklı karışımdan paylaştırın. Dilerseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR