ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAHİN SOSLU FASULYE KAVURMASI

> TAHİN SOSLU FASULYE KAVURMASI
Tahin soslu fasulye kavurması
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin soslu fasulye kavurması tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 g kıyma
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Tahinli sos için

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı su
Tahin soslu fasulye kavurması Nasıl Yapılır

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayın, yıkayıp süzün. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • Geniş bir tavada soğanları çok ince kıyıp, tereyağı ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Fasulyeleri, tuzu ve baharatını ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın.
  • Tahin sos için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Servis etmeden önce fasulyelerin üzerine ılıkken döküp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.