ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAHİN SOSLU FASULYE KAVURMASI

Tahin Soslu Fasulye Kavurması

Tahin soslu fasulye kavurması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahin Soslu Fasulye Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 g kıyma
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Tahinli sos için

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı su

Tahin Soslu Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayın, yıkayıp süzün. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • Geniş bir tavada soğanları çok ince kıyıp, tereyağı ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Fasulyeleri, tuzu ve baharatını ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın.
  • Tahin sos için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Servis etmeden önce fasulyelerin üzerine ılıkken döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!