ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOSİSLİ HARDAL OTU

Sosisli Hardal Otu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sosisli Hardal Otu Tarifi İçin malzemeler

  • 12 kasap sosisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 500 ml et suyu
  • 500 gr patates
  • 300 gr hardal otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sosisli Hardal Otu Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın ve sosisleri ekleyip çevirerek kızartın. Tavadan alarak sıcak kalacak şekilde kapaklı bir kapta bekletin. Aynı tavaya piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve iri doğranmış patatesleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve et suyunu ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Yıkanmış hardal otunu irice doğrayıp yemeğe ekleyin ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sosisleri ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alarak sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!