ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SEMİZOTLU CACIKLI KÖFTE

Semizotlu cacıklı köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu cacıklı köfte tarifi için malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köfte baharı
  • Yarım demet semizotu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Semizotlu cacıklı köfte Nasıl Yapılır

Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırarak ince kıyın. Dövülmüş sarımsak ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağına yayın. Köfte için, kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi ve baharatları iyice yoğurun. Misket köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp kırmızıbiberi ilave edin. Ocağı kapatın. Kızarttığınız köfteleri kırmızıbiberli yağa ilave edip harmanladıktan sonra semizotlu cacığın üzerine alın. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.