ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SEMİZOTLU CACIKLI KÖFTE

Semizotlu Cacıklı Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Semizotlu Cacıklı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köfte baharı
  • Yarım demet semizotu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Semizotlu Cacıklı Köfte Nasıl Yapılır?

Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırarak ince kıyın. Dövülmüş sarımsak ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağına yayın. Köfte için, kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi ve baharatları iyice yoğurun. Misket köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp kırmızıbiberi ilave edin. Ocağı kapatın. Kızarttığınız köfteleri kırmızıbiberli yağa ilave edip harmanladıktan sonra semizotlu cacığın üzerine alın. Servis yapın.

 Dilerseniz, ana yemeklerin yanında servis edilen klasik cacık tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!