ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ROZBİFLİ KRAKER

Rozbifli kraker

Rozbifli kraker

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rozbifli kraker tarifi için malzemeler

  • 145 g un
  • 50 g Kars gravyeri
  • 60 g soğuk tereyağı
  • 55 g krema
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam kekik

Üzeri için

  • 1 elma (Jülyen doğranmış)
  • 1/2 alabaş (Jülyen doğranmış)
  • 50 g mayonez
  • 25 g krema
  • 25 g hardal
  • 200 g rozbif

Rozbifli kraker Nasıl Yapılır

Kraker yapmak artık çok kolay!

  • Kraker için tüm malzemeleri mutfak robotunda homojen hale gelinceye kadar karıştırın. İki yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açın. 3’er cm’lik karelere bölüp, soğutucuda 4 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  • Hardal ve rozbif hariç tüm malzemeleri karıştırıp krakerlerin ortasına yerleştirin. Üzerini rozbif ve hardalla süsleyip servis yapın.

Çıtır bademli ve frenk soğanlı kraker tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.