ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ÇITIR BADEMLİ VE FRENK SOĞANLI KRAKERLER

> ÇITIR BADEMLİ VE FRENK SOĞANLI KRAKERLER
Çıtır bademli ve frenk soğanlı krakerler
25 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır bademli ve frenk soğanlı krakerler tarifi için malzemeler
  • 60 g badem unu
  • 150 g un
  • 100 g tereyağı
  • 80 g rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1/4 su bardağı doğranmış frenk soğanı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • Yarım çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı soğuk su
Çıtır bademli ve frenk soğanlı krakerler Nasıl Yapılır

  • Tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırarak hamur haline getirin. Hafif unlanmış tezgaha alın ve iyice yoğurarak top haline getirin. İki pişirme kağıdı arasında 3 mm kalınlığında açarak 40x25 cm boyutlarında dikdörtgen hale getirin. Baklava dilimi şeklinde keserek tepsiye yerleştirin. 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Hamuru buzdolabından alın ve fırında kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın ve ılındıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.