ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PESTO SOSLU MANTAR

Pesto Soslu Mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pesto Soslu Mantar Tarifi İçin malzemeler

  • 120 gr kestane mantarı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 roka yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pesto sos

Pesto Soslu Mantar Nasıl Yapılır?

İri seçilmiş kestane mantarlarının dip kısımlarını bıçakla kesin. Tuz ve zeytinyağı ile marine edin. Izgarada pişirin. Servis tabağına roka yapraklarını yerleştirin. Mantarları yaprakların üzerine alın. Pesto sos gezdirip servis yapın.

Pesto sos
15 gr dolmalık fıstık
8-10 dal maydanoz
1 diş sarımsak
75 gr fesleğen
30 gr rendelenmiş permesan peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, maydanoz, tuz ve biberi blender’da karıştırın. Peynir ve fıstıkları ilave ederek blender’da aralıklı olarak karıştırın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!