ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PANCAKE & BRUNCH

Pancake & Brunch

Pancake & Brunch

Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’ın hazırladığı nefis brunch pancake tarifi ile karşınızdayız. Un ve yumurta ile hazırlanan pancake'i, yaban mersini, bal ve tereyağı gibi sevdiğiniz malzemelerle birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle mevsim meyveleri, brunch pancake'e çok yakışır, bizden söylemesi.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancake & Brunch Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un 
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri 
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker 
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2.5 su bardağı süt 
  • 3 damla vanilya 
  • 2 adet yumurta 
  • 5 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) 

Servis için 

  • Yaban mersini 
  • Bal 
  • Tereyağı

Pancake & Brunch Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri ve katı malzemeleri ayrı olarak karıştırdıktan sonra hepsini bir kapta birleştirin.
  • Önceden ısıttığınız tavaya bir kepçe yardımı ile hamurunuzdan koyarak küçük parçalar halinde pişirin.
  • Servis esnasında üzerine bal ve tereyağı, yanına da dilediğiniz meyveleri sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!