ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MÜTEBBEL

Mütebbel

Mütebbel (Lübnan)

Lübnan ve Hatay mutfağıyla özdeşleşen mütebbel, patlıcan ve tahinle yapılan bir meze çeşididir. Özellikle et yemeklerinin yanında sunulan mütebbel, nar taneleri veya nar ekşisi ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü mütebbel tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kolay humus tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mütebbel Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz
  • Nar taneleri
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık

Mütebbel Nasıl Yapılır?

  • Sivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın. Fırın tepsisine yerleştirip yumuşayana kadar, arada bir çevirerek közleyin.
  • Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın. 15 saniye sonra çıkartıp uzunlamasına yarın ve dikkatlice içini çıkartın.
  • Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin. Havanda ezilmiş sarımsağı, tahini, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin.
  • Tuzunu de ekleyip karıştırın. Tahinli patlıcanı servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!