ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MOZZARELA PEYNİRLİ VE PESTO SOSLU TOST

Mozzarela peynirli ve pesto soslu tost

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mozzarela peynirli ve pesto soslu tost tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim çavdar ekmeği
  • 4 dilim mozzarella peyniri

Pesto sos için

  • 75 gr çam fıstığı
  • 50 gr ceviz
  • 100 gr taze fesleğen yaprağı
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Mozzarela peynirli ve pesto soslu tost Nasıl Yapılır

Çam fıstıklarını ve cevizi yapışmaz yüzeyli tavada ve kısık ateşte hafif kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Sarımsak, fesleğen yaprakları, çam fıstığı, ceviz, parmesan peynirini mutfak robotunda veya mermer havanda ezin. Azar azar zeytinyağı ekleyip ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Ekmek dilimlerinin üzerine pesto sos sürün. İkişer dilim ekmeğin arasına birer dilim mozzarella peyniri yerleştirin. Isıtılmış tost makinesinin içine ekmekleri yerleştirip kızarana kadar bekletin. Yanında böğüntlenli ve sütlü bir içecekle sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.