ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LUTENİTSA

Lutenitsa

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lutenitsa Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 patlıcan
  • 5 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lutenitsa Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesler ve sarımsakları mutfak robotundan geçirip bir sos tenceresine alın. Domatesler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Patlıcan ve kırmızı biberlerin üzerlerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış fırında közleyin. Kabuklarını soyup ayrı ayrı blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelen patlıcan ve biberleri kaynamakta olan domatese ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ilave edip 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Dilerseniz, çok sevilen kahvaltılık sos tarifine de göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!