ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LUTENİTSA

Lutenitsa

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lutenitsa tarifi için malzemeler

  • Yarım kg domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 patlıcan
  • 5 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lutenitsa Nasıl Yapılır

Kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesler ve sarımsakları mutfak robotundan geçirip bir sos tenceresine alın. Domatesler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Patlıcan ve kırmızı biberlerin üzerlerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış fırında közleyin. Kabuklarını soyup ayrı ayrı blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelen patlıcan ve biberleri kaynamakta olan domatese ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ilave edip 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.