ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LİMON KAYMAĞI

Limon Kaymağı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Kaymağı Tarifi İçin malzemeler

  • 5 büyük boy limon
  • 120 gr tereyağı
  • 500 gr toz şeker
  • 5 yumurta

Limon Kaymağı Nasıl Yapılır?

  • Limonları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu çıkarın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu tereyağı ve şekerle birlikte cam bir kaseye aktarın.
  • Cam kaseyi içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar çırparak karıştırın.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın ve limonlu karışıma (bu işlemi yaparken şekerli limon karışımını ocaktan tezgahın üzerine alın) ilave edin.
  • Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
  • Sterilize edilmiş kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.

    Limon Kaymağı Nerelerde Kullanılır?
  • Sade cheesecake’in üzerinde lezzetli bir sos.
  • Limonlu keke eklenecek nefis bir aroma.
  • Çikolatalı keklerinizin yanında tamamlayıcı bir tat.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!