Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 10~12 arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
Nohutlu Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Dereotunu temizleyip kıyın. Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Salçaya 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyin.
  2. Sıvıyağı geniş bir tencereye alıp ısıtın. Arpacık soğanları ilave edip kavurun. Salçalı su ve bulgurları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Sıcak et suyunu ve haşlanmış nohutları ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zengin besin değerleri ile sunulan sebzeli bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz. Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo