ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DEREOTU ÇORBASI

Dereotu Çorbası

Dereotu çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotu Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Değirmen karabiber

Dereotu Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğan ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine unu ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve sütü yavaşça karıştırarak ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. İnce kıydığınız dereotunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!