Dereotu Çorbası

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Dereotu Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dereotu Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Değirmen karabiber
Dereotu Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğan ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine unu ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve sütü yavaşça karıştırarak ilave edin.
  2. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. İnce kıydığınız dereotunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo