ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KREMALI MANTARLI EGE ÇİPURASI

Kremalı Mantarlı Ege Çipurası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Mantarlı Ege Çipurası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu Ege çipurası
  • Yarım kg mantar
  • 150 ml krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 3~4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Mantarlı Ege Çipurası Nasıl Yapılır?

  • Derin dondurucudan 1 paket Ege çipurayı çıkarın. Paketin üzerinde yazan pişirme önerisine göre pişirin.
  • Mantarı çok az akan suyun altında yıkadıktan sonra ince olmayacak şekilde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Mantarları ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika orta ateşte soteleyin.
  • Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alın. Üzerine Ege çipurayı alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin içerisinde sık sık yer verilen krema ve mantar ile hazırlayabileceğiniz kremalı mantar çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!