ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KREMALI MANTARLI EGE ÇİPURASI

Kremalı mantarlı ege çipurası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı mantarlı ege çipurası tarifi için malzemeler

  • 1 kutu Ege çipurası
  • Yarım kg mantar
  • 150 ml krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 3~4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı mantarlı ege çipurası Nasıl Yapılır

Derin dondurucudan 1 paket Ege çipurayı çıkarın. Paketin üzerinde yazan pişirme önerisine göre pişirin. Mantarı çok az akan suyun altında yıkadıktan sonra ince olmayacak şekilde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Mantarları ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika orta ateşte soteleyin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine Ege çipurayı alıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.