ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIZILCIK MARMELADI

> KIZILCIK MARMELADI
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızılcık marmeladı tarifi için malzemeler
  • 2 kg kızılcık
  • 2 kg toz şeker
Kızılcık marmeladı Nasıl Yapılır

Yıkayıp süzdüğünüz kızılcıkları bir tencereye alın. Kendi suyuyla kısık ateşte hafif posalaşıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kızılcıkların çekirdeklerini çıkartın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir tencereye alın. Şekeri ilave edip kaynatın. Reçel kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurun. Bir gece dinlendirip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.