ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAYNAR

Kaynar

Kaynar

Lohusa şerbetinden biraz farklı bir tarif. Eskiden hem lohusa olanlara, hem de hasta olanlara şifa olarak hazırlanan kaynar, baharatlarla hazırlanan nefis bir tariftir. Malzemeleriniz hazırsa Adana usulü kaynar tarifine geçebiliriz.

Tükenmez içeceği ve kuşburnu şerbeti tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaynar Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet çubuk tarçın
  • 2 adet yenibahar
  • 5 adet karanfil
  • 2 adet kuru zencefil (Yarım parmak uzunluğunda)
  • 2 l su
  • 2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ceviz içi (Çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı içi (Çekilmiş)

Kaynar Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
  • 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!