ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ IHLAMUR ÇAYLI KARADUT REÇELİ

IHLAMUR ÇAYLI KARADUT REÇELİ

Ihlamur çaylı karadut reçeli
10 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ihlamur çaylı karadut reçeli tarifi için malzemeler
  • 500 g taze karadut
  • 1 su bardağı demlenmiş ıhlamur çayı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Ihlamur çaylı karadut reçeli Nasıl Yapılır

  • Karadutları yıkayıp süzün. Ihlamur çayını ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 10 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerini ince bir tülbentle örtüp, oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz bir kavanoza aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.