Granola Bar
12 Haziran 2025

Enerji dolu atıştırmalık! Fırında hafifçe kavrulmuş yulaf ve kuruyemişlerle hazırlanan, bal ve fıstık ezmesiyle birleşen bu granola bar; tatlı isteğini bastırırken gün boyu zinde kalmanı sağlar.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Granola Bar için

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı karışık kuruyemiş (badem, ceviz, fındık vb.)
  • Yarım su bardağı kuru meyve (kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir vb.)
  • 1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
  • 1/4 su bardağı fıstık ezmesi veya tahin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
  • 2 yemek kaşığı bitter çikolata parçaları
Granola Bar

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf ezmesi ve doğranmış kuruyemişleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayarak, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika kadar kavurun. 
  2. Bir tencerede bal ve fıstık ezmesini kısık ateşte ısıtarak akışkan hale getirin. 
  3. Kavrulmuş yulaf ve kuruyemişleri geniş bir kaba alın. 
  4. Üzerine kuru meyveleri, tarçını, vanilyayı ve tuzu ekleyin. 
  5. Ilık hale gelen bal ve fıstık ezmesi karışımını da ekleyip iyice karıştırın. 
  6. Karışımı yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir kalıba dökün, spatula veya kaşıkla iyice bastırarak sıkıştırın. 
  7. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 
  8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo