Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15245 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1411 Tarif
Diyet
4438 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2558 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1459 Tarif
Pratik Yemek
6850 Tarif
Salata ve Meze
1463 Tarif
Sos
503 Tarif
Tatlı
10112 Tarif
Yöresel
2063 Tarif
Popüler Tarifler
Kayseri Mantısı
Fırında Karnabahar Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Fransız Tost
Fransız Tost
Selin Hıdır
12 Nisan 2025
Güne tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Mozaik Pasta Tarifi
Unsuz Hafif Kek Tarifi
Tam Ölçülü Elmalı Kurabiye Tarifi
Sirkeli Mayasız Poğaça Tarifi
Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Soğuk Tatlısını Seçti: Türkiye İlk Sırada
Masterchef Sümeyye Şahin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Mutfakta, Evde Neden Karınca Olur? İşte 5 Ana Sebebi
Fırınınızın Altındaki Çekmeceyi Hep Yanlış Kullandınız! Asıl Amacı Bambaşka
Masterchef Tunahan Onhan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
31 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 18. Yarışmacı Belli Oldu!
Fransız Tost için
Malzemeler
4 dilim tam buğday ekmeği
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilin
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kalp şeklinde kurabiye kipi veya kalp şeklinde kesici
Üzeri için:
6-8 adet taze çilek
Akçaağaç şurubu veya bal
Fransız Tost
Nasıl Yapılır
İlk olarak bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından süt, tarçın ve vanilini ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip karıştırın.
Tam buğday ekmeğinden 4 dilim kesin. Kalp şeklinde bir kurabiye kipi ya da kesici kullanarak her dilimi kalp şeklinde kesin.
Hazırladığınız yumurta karışımına ekmek dilimlerini batırın. Bir tavada tereyağını eritin ve orta ateşte ısıtın.
Kalp şeklindeki ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.
Her bir tarafı yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartmanız yeterli olacaktır. Ekmek dilimlerini kızarttıktan sonra tabağa alın.
Üzerlerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve son olarak akçaağaç şurubu ya da bal ile tatlandırarak servis edin.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
35 Dakika
Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Karışık Salça Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Buğday Patlağı Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Kahveli Limonata Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Soğanlı Menemen Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
25 Dakika
İstiridye Mantar Sote Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.