Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15798 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7492 Tarif
Salata ve Meze
1563 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10728 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Kars Ketesi
Patates Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Fransız Tost
Fransız Tost
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Selin Hıdır
Güne tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şipşak Patatesli Yumuşak Poğaça Tarifi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi
1 Kişilik Krep Tarifi
3 Malzemeli Ev Yapımı Çikolata Dilimleri
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Ev Yapımı Kestane Şekeri Yaparken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
Bazlamanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
6 Aralık Masterchef Türkiye 2025 Şampiyonu Kim Oldu?
8 Aralık Masterchef All Star İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Fransız Tost için
Malzemeler
4 dilim tam buğday ekmeği
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilin
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kalp şeklinde kurabiye kipi veya kalp şeklinde kesici
Üzeri için:
6-8 adet taze çilek
Akçaağaç şurubu veya bal
Fransız Tost
Nasıl Yapılır
İlk olarak bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından süt, tarçın ve vanilini ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip karıştırın.
Tam buğday ekmeğinden 4 dilim kesin. Kalp şeklinde bir kurabiye kipi ya da kesici kullanarak her dilimi kalp şeklinde kesin.
Hazırladığınız yumurta karışımına ekmek dilimlerini batırın. Bir tavada tereyağını eritin ve orta ateşte ısıtın.
Kalp şeklindeki ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.
Her bir tarafı yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartmanız yeterli olacaktır. Ekmek dilimlerini kızarttıktan sonra tabağa alın.
Üzerlerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve son olarak akçaağaç şurubu ya da bal ile tatlandırarak servis edin.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Mısır Konservesi Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
35 Dakika
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
22 Dakika
Tereyağlı İstiridye Mantarı Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
45 Dakika
Lokanta Usulü Beyti Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
50 Dakika
Balkabağı Nugget Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.