Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Çikolata Fondü
Makarna Salatası
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Fransız Tost
Fransız Tost
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Selin Hıdır
Güne tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Fransız Tost için
Malzemeler
4 dilim tam buğday ekmeği
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilin
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kalp şeklinde kurabiye kipi veya kalp şeklinde kesici
Üzeri için:
6-8 adet taze çilek
Akçaağaç şurubu veya bal
Fransız Tost
Nasıl Yapılır
İlk olarak bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından süt, tarçın ve vanilini ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip karıştırın.
Tam buğday ekmeğinden 4 dilim kesin. Kalp şeklinde bir kurabiye kipi ya da kesici kullanarak her dilimi kalp şeklinde kesin.
Hazırladığınız yumurta karışımına ekmek dilimlerini batırın. Bir tavada tereyağını eritin ve orta ateşte ısıtın.
Kalp şeklindeki ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.
Her bir tarafı yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartmanız yeterli olacaktır. Ekmek dilimlerini kızarttıktan sonra tabağa alın.
Üzerlerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve son olarak akçaağaç şurubu ya da bal ile tatlandırarak servis edin.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Glutensiz Kinoalı Kısır Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
15 Dakika
Ev Yapımı Zeytin Ezmesi Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
22 Dakika
Kaymaklı Menemen Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
50 Dakika
Bat Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Mısır Konservesi Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.