Enginarlı Humus

Elif Edes’den mevsimin en güzel sebzesi enginarla, hem sağlıklı hem lezzetli dolu bir humus tarifi.
Klasik humus ve tahinsiz humus tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Enginarlı Humus Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet çanak enginar
- 4-5 yemek kaşığı nohut (Haşlanmış)
- 1/2 adet olgun avokado
- 10-15 yaprak fesleğen (Kıyılmış)
- 1 diş sarımsak
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
Enginarlı Humus Nasıl Yapılır?
- Nohutların kabuğunu soyun.
- Nohut, avokado, fesleğen, sarımsak, tahin, limon suyu ve zeytinyağını robottan geçirin.
- Gerekirse zeytinyağı veya az su ilave edin.
- Enginarı az tuz, çok az şeker, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş suda diri olacak şekilde haşlayın ve minik küpler şeklinde keserek az zeytinyağı ile tavada soteleyerek renk aldırın.
- Fesleğen ve avokadolu humusu servis tabağına alın ve üzerine enginar küplerini ilave ederek az zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış fesleğen serpin ve sebze çubukları, grissini veya tost melba ile servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR