Enginarlı Humus

Enginarlı Humus
03 Mart 2024

Elif Edes’den mevsimin en güzel sebzesi enginarla, hem sağlıklı hem lezzet dolu bir humus tarifi.

Klasik humus ve tahinsiz humus tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Humus için

Malzemeler

  • 1 adet çanak enginar
  • 4-5 yemek kaşığı nohut (Haşlanmış)
  • 1/2 adet olgun avokado
  • 10-15 yaprak fesleğen (Kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
Enginarlı Humus

Nasıl Yapılır

  1. Nohutların kabuğunu soyun.
  2. Nohut, avokado, fesleğen, sarımsak, tahin, limon suyu ve zeytinyağını robottan geçirin.
  3. Gerekirse zeytinyağı veya az su ilave edin.
  4. Enginarı az tuz, çok az şeker, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş suda diri olacak şekilde haşlayın ve minik küpler şeklinde keserek az zeytinyağı ile tavada soteleyerek renk aldırın.
  5. Fesleğen ve avokadolu humusu servis tabağına alın ve üzerine enginar küplerini ilave ederek az zeytinyağı gezdirin. 
Servis Önerisi

Kıyılmış fesleğen serpin ve sebze çubukları, grissini veya tost melba ile servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo