Domatesli Ve Zeytinli Kuskus

Kiraz domateslerle pratik ve lezzetli bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Klasik kuskus pilavını bu kez zeytin, domates, soğan ve maydanoz ile bir araya getiriyoruz. Vejetaryen menülerinde de yer verilen domatesli ve zeytinli kuskus; hem lezzetli, hem de hafif beslenmek isteyenler için ideal bir tarif. Malzemeleri hazır ettiyseniz, bol malzemeli domatesli ve zeytinli kuskus tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak mevsimin en taze domateslerini, domatesli mini börek ve domatesli pırasalı tart yapımında da kullanabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Domatesli Ve Zeytinli Kuskus Tarifi İçin malzemeler
- 500 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kuskus
- 600 g kiraz domates
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz zeytin
- 1/2 su bardağı kıyılmış soğan
- 2 diş sarımsak (Kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
- 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber
Domatesli Ve Zeytinli Kuskus Nasıl Yapılır?
- Su ve tuzu derin bir tencerede kaynatın. Kuskusu ekleyin ve kaynamaya başlayınca ısıyı azaltarak10 dakika pişirip ocaktan alın.
- 5 dakika kadar bekletin ve sonra bir çatal yardımıyla kabartın.
- Kesilmiş domatesleri, zeytinleri, kıyılmış soğanı, sarımsağı, sirkeyi, tuzu ve karabiberi bir kapta harmanlayın.
- Büyük bir sote tavasında zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Domates karışımını tavaya ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişmiş kuskus, maydanoz ve fesleğeni domateslere ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR