ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ VE ZEYTİNLİ KUSKUS

Domatesli Ve Zeytinli Kuskus

Domatesli ve zeytinli kuskus

Kiraz domateslerle pratik ve lezzetli bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Klasik kuskus pilavını bu kez zeytin, domates, soğan ve maydanoz ile bir araya getiriyoruz. Vejetaryen menülerinde de yer verilen domatesli ve zeytinli kuskus; hem lezzetli, hem de hafif beslenmek isteyenler için ideal bir tarif. Malzemeleri hazır ettiyseniz, bol malzemeli domatesli ve zeytinli kuskus tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak mevsimin en taze domateslerini, domatesli mini börek ve domatesli pırasalı tart yapımında da kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Ve Zeytinli Kuskus Tarifi İçin malzemeler

  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kuskus
  • 600 g kiraz domates
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz zeytin
  • 1/2 su bardağı kıyılmış soğan
  • 2 diş sarımsak (Kıyılmış) 
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber

Domatesli Ve Zeytinli Kuskus Nasıl Yapılır?

  • Su ve tuzu derin bir tencerede kaynatın. Kuskusu ekleyin ve kaynamaya başlayınca ısıyı azaltarak10 dakika pişirip ocaktan alın. 5 dakika kadar bekletin ve sonra bir çatal yardımıyla kabartın. 
  • Kesilmiş domatesleri, zeytinleri, kıyılmış soğanı, sarımsağı, sirkeyi, tuzu ve karabiberi bir kapta harmanlayın.
  • Büyük bir sote tavasında zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Domates karışımını tavaya ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişmiş kuskus, maydanoz ve fesleğeni domateslere ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!