ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇÖÇ

Çöç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çöç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1.5 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı (kızartmak için)

Soğanlı garnitür için

  • 2 büyük boy kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz
  • 5~6 dal maydanoz

Çöç Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru çukur bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. 10 dakika bekletin. Üzerine kıymayı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edin.
  • İyice yoğurun. Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın. Ayçiçeği yağını yapışmaz yüzeyli bir tavada kızdırın.
  • Köfte hamurlarını bu yağda her iki tarafını çevirerek kızartın. Garnitürü için soğanı soyup halka şeklinde doğrayın. Tuzu ekleyip hafifçe ovun.
  • Sumağı, tuzu ve iri doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kızaran köfteleri garnitürle birlikte harmanlayıp servis yapın.

Dilerseniz, klasik anne köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.