ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACUKALI YUFKA CİPSLERİ

Acukalı Yufka Cipsleri

Acukalı yufka cipsleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acukalı Yufka Cipsleri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 2 yemek kaşığı acuka
  • 3/4 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Acukalı Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?

İştah açıcı acuka ile kıtır kıtır yufka cipsleri

  • Fırını fanlı 180 derecede ısıtın (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz). Yufka dışında bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaya sürülmesi kolay kıvamda bir karışım elde edeceksiniz, gerekirse 1/4 çay bardağı su daha ekleyip seyreltebilirsiniz. 
  • Yufkayı yayın, yarısına hazırladığınız karışımdan, fırça yardımı ya da el yordamıyla sürün ve yarım daire oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Ortadan ikiye kesin ve elde ettiğiniz 2 parçanın da her iki yüzüne karışımdan sürün. Dilediğiniz şekilde keserek veya parçalayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin, ardından fırını 160 dereceye indirip 15-20 dakika daha cipsler kıtırlaşıncaya dek fırınlamaya devam edin.

Ev yapımı fırında patates cips tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!