ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACUKA

Acuka

Acuka

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acuka tarifi için malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan (Soyulmuş ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pane harcı
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1/2 çay bardağı çok ince rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya eski kaşar)
  • 1 çay kaşığı tatlı biber

Acuka Nasıl Yapılır

Kahvaltı için evde kolayca hazırlayacağınız acuka tarifi

  • Leblebiyi mutfak robotunda toz haline getirip kenara alın. Cevizi de küçük parçalar halinde robotta ufalayın ve leblebi tozuna ekleyin. 
  • Sarımsak, zeytinyağı ve salçaları bir tavaya alın. Orta ateşte 5-7 dakika sürekli karıştırarak kavurun. 
  • Leblebi tozu, ufalanmış ceviz, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kahvaltılık nefis acuka tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.