Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 250 g düğme mantar
- 60 ml oyster sos
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı yasemin pirinci
- 300 g haşlanmış tavuk göğüs eti
Üzeri için
- Frenk soğanı
- Limon kabuğu rendesi
- Reyhan
Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?
Mantarları zeytinyağında soteleyerek hafif kızartın. Oyster sos ve suyu ekleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları suyu ile birlikte ekleyin. Tel tel ayırdığınız haşlanmış tavuk göğüs etinin bir kısmını ilave edip 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Dinlenen pilavı bir servis kasesine alın. Kalan tavuk göğüs etlerini ekleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı, limon kabuğu rendesi ve reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Dilerseniz, mantarlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR