Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav

Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav için

Malzemeler

  • 250 g düğme mantar
  • 60 ml oyster sos
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı yasemin pirinci
  • 300 g haşlanmış tavuk göğüs eti

Üzeri için

  • Frenk soğanı
  • Limon kabuğu rendesi
  • Reyhan

Tavuk Etli Ve Mantarlı Pilav

Nasıl Yapılır

Mantarları zeytinyağında soteleyerek hafif kızartın. Oyster sos ve suyu ekleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları suyu ile birlikte ekleyin. Tel tel ayırdığınız haşlanmış tavuk göğüs etinin bir kısmını ilave edip 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Dinlenen pilavı bir servis kasesine alın. Kalan tavuk göğüs etlerini ekleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı, limon kabuğu rendesi ve reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Dilerseniz, mantarlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo