ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ MANTARLI PİLAV

Mantarlı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı pilav tarifi için malzemeler

  • 500 ml sebze suyu
  • 1 soğan
  • 300 gr kestane mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr baldo pirinç
  • 1 limonun suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 6 yemek kaşığı tulum peyniri

Mantarlı pilav Nasıl Yapılır

2 yemek kaşığı sebze suyunu tencereye alın. Kıyılmış soğanı ekleyip 5 dakika pişirin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Mantarları ve sarımsakları tencereye ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Pirinç, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kalan sebze suyu ve baharatları ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısarak 25-30 dakika pişirin. Yarım demet Frenk soğanı ve peynirin yarısını ekleyip harmanlayın. Kalan peynir ve kıyılmış Frenk soğanını servis sırasında ekleyip servis yapın.

Kestane mantarlarını suyla yıkamak yerine ıslak bir bezle silerek temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Mantar yıkandığında adeta bir sünger gibi suyu içine çeker. Bu durum piştiğinde lezzetine de yansır. Olabildiğince mantarları yıkamamaya çalışın. Mevsiminde doğada bol bulunan mantar çeşitlerini çok iyi tanıyorsanız toplayabilirsiniz. Yoksa mantar çeşitlerini güvendiğiniz bir üreticiden satın almaya çalışın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.