Sirkeli Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Sirkeli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- 50 g tereyağı
- 1 yemek ka��ığı sirke
- Tuz
Sirkeli Pilav Nasıl Yapılır?
- Mercimeği birkaç saat kadar suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün, tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip 15 dakika haşlayın.
- Haşladığınız mercimeğin siyah suyunu süzün.
- Mercimeğin üzerine 4 bardak su ilave edin. 10 dakika sonra bulguru ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince kıyılmış soğanları ve iki tutam kadar tuzu ekleyerek karamelize olana kadar kavurun.
- Bulgur suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ve sirkeyi ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?