ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SİRKELİ PİLAV

SİRKELİ PİLAV

Sirkeli pilav
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sirkeli pilav tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Sirkeli pilav Nasıl Yapılır

  • Mercimeği birkaç saat kadar suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün, tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip 15 dakika haşlayın.
  • Haşladığınız mercimeğin siyah suyunu süzün.
  • Mercimeğin üzerine 4 bardak su ilave edin. 10 dakika sonra bulguru ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince kıyılmış soğanları ve iki tutam kadar tuzu ekleyerek karamelize olana kadar kavurun.
  • Bulgur suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ve sirkeyi ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!