ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SAFRAN SOSLU BAHAR PİLAVI

Safran soslu bahar pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safran soslu bahar pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım paket margarin 1.5 su bardağı pirinç 2 su bardağı sıcak su 200 gr ıspanak 2 taze soğan 1.5 çay bardağı süt kreması 1 çay kaşığı safran Tuz
  • karabiber

Safran soslu bahar pilavı Nasıl Yapılır

Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. 
2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin. Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun. Bir tutam tuz ve karabiber serpin. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın. Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin. Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek pilavı çıkarın. 
Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın. 1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.