BAHAR PİLAVI

2 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenksoğanı
  • Tuz
Bahar pilavı hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!