ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PERDE PİLAVI

Perde pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Perde pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 40 gr Antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Hamuru için

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 10~15 badem içi

Perde pilavı Nasıl Yapılır

Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Antep fıstığını tereyağında kavurun ve ince doğranmış soğanları ilave edin. Kuş üzümlerini suda 5 dakika bekletin. Pirinci ekleyin. Baharatlar, kuş üzümü ve suyu ilave edip pişirin. Yumurta, tuz ve yoğurdu büyük bir kasede çatalla çırpın. Unu ilave ederek yoğurun. 30 dakika dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Isıya dayanıklı bir kalıbı tereyağı ile yağlayın. Kalıbın tabanına bademleri sırasıyla dizin. Hamuru bademlerin üzerine kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Pilavı ekleyin ve hamuru kapak olarak pilavın üzerine örtün. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üst kısmı kızarınca fırından çıkarın ve bir fırın tepsisine ters çevirin. Yeniden yumurta sarısı sürerek kızarmayan kısımlarını pişirin. Sıcak servis yapın.

Tahinli köfte tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.