Patlıcanlı pilav

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Patlıcanlı pilav tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 2~3 kemer patlıcanı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 rendelenmiş soğan
- 1 rendelenmiş domates
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
- Frenk soğanı
Kızartmak için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlı pilav Nasıl Yapılır
Patlıcanları yıkadıktan sonra, kabuklarını
alaca soyun ve küçük küp formunda doğrayın.
Tuzlu suda bekletin. Pirinci bir kaba
alın. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su
ve tuz ekleyip 10 dakika beklettikten sonra
yıkayıp süzün. Patlıcanları tuzlu sudan
çıkarıp hafifçe sıkıp kağıt havlu ile kurulayın.
Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Küp
kesilmiş patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt
havlu üzerine alıp yağını çektirin. Yarım
çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
Rendelenmiş soğanları ekleyip pembeleşinceye
kadar kavurun. Rendelenmiş
domatesleri ilave edip kavurmaya devam
edin. Su, tuz, karabiber, şeker, yenibahar,
nane ve tarçını ekleyin. Su kaynayınca süzülmüş
pirinci ekleyin. Bir kere karıştırın.
Üstüne patlıcanları yayın. Kapağını kapatıp
önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra
kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar
pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı
olarak dinlendirin. Tahta kaşıkla pilavı
harmanlayın. Üzerini kıyılmış Frenk soğanı
ile süsleyerek ılık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!