ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI PİLAV

Patlıcanlı pilav

Patlıcanlı pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı pilav tarifi için malzemeler

  • 2-3 kemer patlıcanı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 rendelenmiş soğan
  • 1 rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Patlıcanlı pilav Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları yıkadıktan sonra kabuklarını alaca soyun ve küçük küp formunda doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Pirinci bir kaba alın. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp hafifçe sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın.
  • Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Küp kesilmiş patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelenmiş soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tuz, karabiber, şeker, yenibahar, nane ve tarçını ekleyin.
  • Su kaynayınca süzülmüş pirinci ekleyin. Bir kere karıştırın. Üstüne patlıcanları yayın. Kapağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak dinlendirin. Tahta kaşıkla pilavı harmanlayın. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.