ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HÜNKAR PİLAVI

Hünkar Pilavı

Osmanlı mutfağından miras kalan hünkar pilavı, bezelye, pastırma ve muskat ile hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan hünkar pilavı, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa videolu anlatımıyla nefis hünkar pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şah pilavı ve büryan pilavı tarifini deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 250 g kıyma
  • 150 g çemensiz pastırma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Rendelenmiş muskat
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 2 yaprak adaçayı
  • 1.5 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı et suyu

Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Kıyma ve küçük doğradığınız pastırmayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca rendelenmiş domates, adaçayı yaprakları ve bezelyeyi ilave edin.
  • 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayrı bir tavada sızma zeytinyağını ısıtın.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Pilavı bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı yayıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!