Hünkar Pilavı

08 Aralık 2020 tarihinde güncellendi.
Hünkar Pilavı

Osmanlı mutfağından miras kalan hünkar pilavı, bezelye, pastırma ve muskat ile hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan hünkar pilavı, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa videolu anlatımıyla nefis hünkar pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şah pilavı ve büryan pilavı tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hünkar Pilavı için

Malzemeler

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş Antep fıstığı 
  • 1 su bardağı baldo pirinç 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı kakule, tarçın karışımı
Hünkar Pilavı

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo