ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HÜNKAR PİLAVI

Hünkar Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 250 g kıyma
  • 150 g çemensiz pastırma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Rendelenmiş muskat
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 2 yaprak adaçayı
  • 1.5 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı et suyu

Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Kıyma ve küçük doğradığınız pastırmayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca rendelenmiş domates, adaçayı yaprakları ve bezelyeyi ilave edin.
  • 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayrı bir tavada sızma zeytinyağını ısıtın.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Pilavı bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı yayıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!