Hünkar Pilavı
Osmanlı mutfağından miras kalan hünkar pilavı, bezelye, pastırma ve muskat ile hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan hünkar pilavı, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa videolu anlatımıyla nefis hünkar pilavı tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak şah pilavı ve büryan pilavı tarifini deneyin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Hünkar Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 250 gram kuzu eti
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş Antep fıstığı
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakule, tarçın karışımı
Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır?
- Su içerisine tuz eklenir ve kuzu eti ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- Haşlanan etler kenara alınır.
- Yeni bir tencereye tereyağı alınır, eriyen yağa haşlanan et eklenir kavrulur.
- Antep fıstığı ilave edilir.
- Yıkanan pirinçler ilave edilerek kavrulur.
- Kuş üzümü ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Baharatlar ilave edilir.
- Pişen pilav 20 dakika dinlendirilir.
- Sıcak servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR