ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HÜNKAR PİLAVI

Hünkar Pilavı

Hünkar pilavı

Osmanlı mutfağından miras kalan hünkar pilavı, bezelye, pastırma ve muskat ile hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan hünkar pilavı, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa videolu anlatımıyla nefis hünkar pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şah pilavı ve büryan pilavı tarifini deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş Antep fıstığı 
  • 1 su bardağı baldo pirinç 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı kakule, tarçın karışımı

Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Su içerisine tuz eklenir ve kuzu eti ilave edilerek pişmeye bırakılır. 
  • Haşlanan etler kenara alınır.
  • Yeni bir tencereye tereyağı alınır, eriyen yağa haşlanan et eklenir kavrulur. 
  • Antep fıstığı ilave edilir. 
  • Yıkanan pirinçler ilave edilerek kavrulur. 
  • Kuş üzümü ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Baharatlar ilave edilir. 
  • Pişen pilav 20 dakika dinlendirilir. 
  • Sıcak servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!