Güveçte Mantarlı Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Güveçte Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım kg mantar
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı bezelye
- 1 demet dereotu
- 1 soğan
- Ayçiçeği yağı
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 3 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
Güveçte Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci 1 saat ılık suda bekletin. İyice yıkayıp ayçiçeği yağında kavurarak 2 bardak su ile pişirin. Başka bir tencerede ayçiçeği yağında kıyılmış soğanı kavurun.
- Yıkanmış ve doğranmış mantarı soğana ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış bezelye, ince kıyılmışdereotu ve baharatları ilave edip ocağı kapatın.
- Pilavla karıştırıp harmanlayın. Patatesleri haşlayıp süt ve tereyağı ilave ederek püre yapın. Ilınınca çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırın.
- Güveç kaplarını ya da tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Pilavı kaplara yayın. Üzerine patatesli karışımdan ince bir tabaka sürüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar denemek için, klasik mantarlı pilav ya da mantarlı risotto tarifine göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR