ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ GÜVEÇTE MANTARLI PİLAV

Güveçte mantarlı pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte mantarlı pilav tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 demet dereotu
  • 1 soğan
  • Ayçiçeği yağı
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 3 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta

Güveçte mantarlı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci 1 saat ılık suda bekletin. İyice yıkayıp ayçiçeği yağında kavurarak 2 bardak su ile pişirin. Başka bir tencerede ayçiçeği yağında kıyılmış soğanı kavurun. Yıkanmış ve doğranmış mantarı soğana ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış bezelye, ince kıyılmışdereotu ve baharatları ilave edip ocağı kapatın. Pilavla karıştırıp harmanlayın. Patatesleri haşlayıp süt ve tereyağı ilave ederek püre yapın. Ilınınca çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Güveç kaplarını ya da tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Pilavı kaplara yayın. Üzerine patatesli karışımdan ince bir tabaka sürüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.