ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ İTALYAN USULÜ FARRO BUĞDAYLI VE ISPANAKLI PİLAV

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav

İtalyan usulü Farro buğdaylı ve ıspanaklı pilav

Sevgili Bergüzar Erden’den İtalyan mutfağından şahane bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Buğday, bebek ıspanak, kuşkonmaz, zencefil, kişniş ve susam yağı ile hazırlanan bu pilav, İtalyan mutfağında önemli bir yere sahip. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü farro buğdaylı ve ıspanaklı pilav yapımı için detaylara geçebiliriz.

İtalyan mutfağının en sevilen tariflerinden olan mantarlı risotto ve peynirli ravioli tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g Farro buğdayı (Veya pilavlık yarma buğday)
  • 100 g bebek ıspanak (İri doğranmış)
  • 100 g kuşkonmaz (İri doğranmış)
  • 5 dal taze kişniş (İri kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 2-3 adet acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı Teriyaki sosu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 2 adet küçük kabak
  • 100 g hellim peyniri (Izgara edilmiş)
  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Dereotu (İnce kıyılmış)

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Farro buğdayını bir gece önceden ıslatın. Suyunu süzün ve bir tencereye alarak, sıcak su ilave ettikten sonra yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabakların üstünü kesin ve içini temizledikten sonra kapakları tekrar kapatarak önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
  • Zeytinyağını geniş bir tavaya alarak ısıtın. Zencefil, sarımsak, kimyon tohumu ve acı biberi ilave ederek renk alana kadar pişirin.
  • Daha sonra ıspanak, kuşkonmaz ve kişniş ile Farro buğdayını ilave edin.
  • Teriyaki sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
  • Pilavı, kabağın içine doldurun ve hellim peyniri, dereotu ve taze soğanla süsledikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!