ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ YÖRÜK BOHÇASI

Yörük bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yörük bohçası tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Bir miktar ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 kabak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su

Yörük bohçası Nasıl Yapılır

Soğanı ufak doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulup ufak doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. İnce uzun çubuklar şeklinde doğranmış kabakları da ekleyip pişirin. Pişen kabaklı malzemeye bulgur ve bir miktar su ilave edin. Baharatları ekleyin ve suyu çekinceye kadar pişirin. Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin. 25–30 cm çapında bir fırın tepsisini iyice yağlayın. Mayalanan hamuru oklavayla açıp tepsiye yayın. Üzerine kabaklı pilavı aktarın. Yufkanın sarkan kısımlarını bohça şeklinde pilavın üzerine kapatın. Yufkalı pilavı 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızaran yufkalı pilavını servis tabağına ters çevirip yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.

Not: Yörük bohçasını dilerseniz küçük kaseler içinde porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.