ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

Tepside içli köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepside içli köfte tarifi için malzemeler

  • 250 gr yağsız dana kıyma 1 yumurta 2 su bardağı ince bulgur Kırmızı tozbiber
  • tuz
  • karabiber İç malzemesi: 2.5 çorba kaşığı margarin 250 gr kıyma 2 soğan 1 çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı sıcak su 1 tutam tuz
  • karabiber

Tepside içli köfte Nasıl Yapılır

İç malzemeyi hazırlamak için 2 kaşık margarini tavada eritin. Soğanları soyup pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Ateşten alıp tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın. 

İnce bulgur, dana kıyma, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 yumurtayı bir kaba alıp iyice yoğurun. Ara sıra elinizle su serpip hazırladığınız köfte hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçayı yağlanmış küçük bir tepsiye yarım cm kalınlıkta yayın. Ortasına iç malzemeyi yayıp ayırdığınız köfte hamuru ile üzerini kaplayın. 

Yarım kaşık margarini 1 kaşık sıcak suyla eriyinceye kadar karıştırın ve köftenin üzerine fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kare şeklinde keserek dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.