Pırasalı Makarna

Pırasalı Makarna
09 Şubat 2025

İster akşam yemeğinde, ister öğle yemeğinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemek, özellikle kış aylarında sıcak ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Zeytinyağı ve tereyağıyla kavrulan pırasanın aroması, makarnayla mükemmel bir uyum yakalıyor. İşte Pırasalı Makarna kaç kaloridir?

Ispanaklı Makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Pırasalı Makarna kaç kaloridir?

Bir porsiyon Pırasalı Makarna 600 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Makarna için

Malzemeler

  • 250 gram makarna (tercihen penne)
  • 2-3 dal pırasa 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı süt 
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (veya kaşar peyniri)
Pırasalı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra tuz ekleyip makarnayı haşlayın. Makarna al dente (hafif diri) kıvamda olduğunda süzün, biraz suyunu ayırın.
  2. Aynı tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup ısıtın. Doğradığınız pırasaları ekleyin ve yumuşayana kadar orta ateşte kavurun. Pırasaların rengi değişip yumuşadığında, isteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsak ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. Haşlanmış makarnayı pırasaların bulunduğu tencereye ekleyin. Daha kremalı bir kıvam için, süt ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ardından rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Peyniri eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Pırasalı makarnayı sıcak servis yapın. Üzerine ekstra peynir serpebilir veya taze baharatlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Pırasalı makarnayı servis ederken üzerine taze kekik, fesleğen veya maydanoz serpebilirsiniz.
  • Üzerine ekstra parmesan veya beyaz peynir serpebilirsiniz. Ayrıca, makarnayı kremalı bir hale getirmek için biraz daha süt veya krema ekleyebilirsiniz.
  • Makarna yemeğinizi, zeytinyağlı ve limonlu bir yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  • Yanında biraz çıtır ekmek veya sarımsaklı ekmek servis edebilirsiniz.
  • Eğer acı seviyorsanız, makarnanın üzerine biraz pul biber veya chili flakes serpiştirerek tatlı-acı bir kontrast yaratabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pırasayı çok uzun süre kavurmayın, çünkü fazla pişerse tatlılık kaybolabilir. Hafif yumuşayınca, sarımsak ve diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  • Makarna haşlandığı suyu tamamen süzmeyin; birkaç yemek kaşığı makarna suyu ayırın. Bu su, pırasalı makarnaya ekstra kremamsı bir kıvam katabilir.
  • Parmesan peyniri veya eski kaşar gibi sert peynirler, makarnaya daha yoğun bir lezzet katacaktır. Peynirin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kremamsı bir doku istiyorsanız, süt veya krema eklemek yemeğin kıvamını zenginleştirir. Çok yoğun bir kıvam istenmiyorsa, azar azar ekleyin ve karıştırarak istediğiniz kıvama ulaşın.
Yorumlar
avatar
İlkay Şemsinur Tuğrul YORUM 09 Şubat 2025, 05:28
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo