ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PAZILI VE MANTARLI MAKARNA

Pazılı ve mantarlı makarna

Pazılı ve mantarlı makarna

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı ve mantarlı makarna tarifi için malzemeler

  • Yarım paket burgu makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yaprak pazı
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet kültür mantarı
  • 1-2 yemek kaşığı file badem ve fındık karışımı
  • 50 ml krema
  • 50 g rendelenmiş kolot peyniri (Kaşar veya mozzarella da olur)
  • Taze çekilmiş karabiber

Pazılı ve mantarlı makarna Nasıl Yapılır

  • Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp sarımsakları, mantarları, file badem ve fındık karışımını kavurun. Ocaktan alın, kremayı ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Sosuyla karıştırın. En son rendelenmiş peynir ekleyin. Hemen servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.