Pazılı Ve Mantarlı Makarna

Pazılı Ve Mantarlı Makarna
21 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Pazılı Ve Mantarlı Makarna için

Malzemeler

  • Yarım paket burgu makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yaprak pazı
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet kültür mantarı
  • 1-2 yemek kaşığı file badem ve fındık karışımı
  • 50 ml krema
  • 50 g rendelenmiş kolot peyniri (Kaşar veya mozzarella da olur)
  • Taze çekilmiş karabiber
Pazılı Ve Mantarlı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  2. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp sarımsakları, mantarları, file badem ve fındık karışımını kavurun. Ocaktan alın, kremayı ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Sosuyla karıştırın. En son rendelenmiş peynir ekleyin. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Klasik mantarlı makarna veya mantarlı ve kremalı makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo