Pazılı Ve Mantarlı Makarna

21 Haziran 2021 tarihinde güncellendi.
Pazılı Ve Mantarlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pazılı Ve Mantarlı Makarna için

Malzemeler

  • Yarım paket burgu makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yaprak pazı
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet kültür mantarı
  • 1-2 yemek kaşığı file badem ve fındık karışımı
  • 50 ml krema
  • 50 g rendelenmiş kolot peyniri (Kaşar veya mozzarella da olur)
  • Taze çekilmiş karabiber
Pazılı Ve Mantarlı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  2. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp sarımsakları, mantarları, file badem ve fındık karışımını kavurun. Ocaktan alın, kremayı ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Sosuyla karıştırın. En son rendelenmiş peynir ekleyin. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Klasik mantarlı makarna veya mantarlı ve kremalı makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo