ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PATLICANLI ERİŞTE

PATLICANLI ERİŞTE

5 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı erişte tarifi için malzemeler
  • 2 kemer patlıcan2 paket uzun erişte2 diş sarımsak2 sivri biber4 domates1 tatlı kaşığı kekik1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri4 çorba kaşığı zeytinyağıTuz
Patlıcanlı erişte Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Durulayıp kurulayın. 1.5 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Erişteyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Kalan yağı tencereye alın. Domates ve biberleri soteleyin. Tuz ve kekikle tatlandırın.

Erişteyi tencereye ekleyip karıştırın. Patlıcanları ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.