ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PATLICANLI ERİŞTE

Patlıcanlı Erişte

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 2 paket uzun erişte
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Patlıcanlı Erişte Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Durulayıp kurulayın. 1.5 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Erişteyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Kalan yağı tencereye alın. Domates ve biberleri soteleyin. Tuz ve kekikle tatlandırın.

Erişteyi tencereye ekleyip karıştırın. Patlıcanları ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!