ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ OTLU BONFİLELİ MAKARNA

Otlu Bonfileli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Bonfileli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket kelebek makarna
  • 500 gr. bonfile (yağları temizlenmiş bütün)
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5~6 sap taze kekik 60 ml. zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 250 gr. brokoli
  • 1 diş sarımsak
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Otlu Bonfileli Makarna Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Otları incecik kıyın. Bonfileyi 30 ml. yağda çevirin. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını alın. Bonfileyi otlara bulayın ve fırın ızgarasında çevirerek 20 dakika pişirin. Bu arada makarnayı aldente olarak haşlayıp süzün.

Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Biberin tohumlarını çıkartıp jülyen kesin. Sarımsağı soyup ikiye kesin. Hindibayı önce ikiye, sonra uzunlamasına tekrar ikiye kesin. Kalan yağı tavaya koyun, ısınınca sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar çevirin. Ardından kevgir yardımıyla çıkartın. Tavaya biberleri ilave edin. 1-2 dakika çevirip brokolileri ekleyin. Tuz, biber ile tatlandırın. Birkaç dakika daha çevirip makarnayı ilave edin. Sebzeli makarnayı servis tabağına alın. Yanında bonfile dilimleri ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!