ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ MİDYELİ MAKARNA

Midyeli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket linguine veya spagetti
  • 400 gr temizlenmiş kabuklu midye
  • 30 cl zeytinyağı
  • 20 cl beyaz şarap
  • 3 diş temizlenmiş ve doğranmış sarımsak
  • 100 gr kiraz domates
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • pul biber
  • karabiber

Midyeli Makarna Nasıl Yapılır?

Midyeli makarna, pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurun.Domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin.Şarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirin.Midyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Orta ateşte 10 dakika pişirin.

Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.Bir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atın.Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirin.Makarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edin.Tencereyi tekrar ateşe alın.Makarna ile sosu iyice karıştırın.Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!