Lahanalı Erişte

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Lahanalı Erişte Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı erişte
- 1 orta boy beyaz lahananın yarısı
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Haşhaş tohumu
Lahanalı Erişte Nasıl Yapılır?
- Lahana yapraklarını incecik kıyın. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın. 30 dakika süzgeçte bekletin.
- Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.
- Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
- Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Lahanaya ekleyip karıştırın.
- Bu arada erişteyi tuzlu suda haşlayın. Ardından erişteyi süzüp lahanaya katın ve karıştırın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Uzun süre saklayabileceğiniz ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR