ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ LAHANALI ERİŞTE

Lahanalı Erişte

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı erişte
  • 1 orta boy beyaz lahananın yarısı
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Haşhaş tohumu

Lahanalı Erişte Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını incecik kıyın. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın. 30 dakika süzgeçte bekletin.
  • Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.
  • Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
  • Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Lahanaya ekleyip karıştırın.
  • Bu arada erişteyi tuzlu suda haşlayın. Ardından erişteyi süzüp lahanaya katın ve karıştırın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Uzun süre saklayabileceğiniz ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!