ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KUM MİDYELİ MAKARNA

Kum Midyeli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kum Midyeli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket cannelloni makarna
  • 200 gr kuru fasulye
  • 400 gr temizlenmiş kum midyesi
  • 20 gr fesleğen
  • 2 gr pul biber
  • 20 cl zeytin yağı
  • 20 gr sarımsak
  • 1 soğan
  • 25 cl beyaz şarap
  • 20 gr üzüm sapı
  • 10 gr maydanoz
  • 20 cl süt

Kum Midyeli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın.
  • 2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün.
  • Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin.Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin.
  • Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin.
  • Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın.Harmanlayıp ocaktan alın.
  • Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün.
  • Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın.Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli midyeli makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!