Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g ev eriştesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 3 dilim bayat ekmek

Üzeri için

  • 50 g tulum peyniri
Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağının yarısını bir tencerede eritin. Erişteyi ekleyip hafif kavurun. Sıcak su ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Erişteler suyu tamamen çekip piştiğinde ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  2. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız bayat ekmek dilimlerini ilave edin ve iyice kızarıncaya kadar kavurun. Kızaran ekmekleri dinlenen eriştelere ilave edip karıştırın. Kavrulmuş ekmekli eriştenizi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ufaladığınız tulum peynirini ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sebze ve et yemekleri ile birlikte servis edilen ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo