ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KARNABAHARLI VE PEYNİRLİ MAKARNA

Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • 1 paket makarna
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabaharlı Ve Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin makarna tarifleri listesinden iyi bir seçim. Makarnayı biraz diri olacak şekilde haşlayın. Yarım çay bardağı zeytinyağını makarnaya ekleyip karıştırın.

Karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Derin bir kaba yarım çay bardağı zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi ekleyip iyice karıştırın. Karnabaharları kabın içine aktarıp karıştırın. Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Daha sonra makarnaları üzerine ekleyin. Bezelyeyi de ilave edin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!