Kabaklı Çıtır Ravioli

Kabaklı Çıtır Ravioli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kabaklı Çıtır Ravioli için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 2 yumurta
  • 10 ml zeytinyağı

İç dolgusu için

  • 3 kabak
  • 125 ricotta peyniri
  • 50 g Erzincan tulum peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Kekik
Kabaklı Çıtır Ravioli

Nasıl Yapılır

Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane ile 20 cm eninde ince hamurlar açın. Dolgusu için kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Çatalla ezdiğiniz tulum peyniri, ricotta peyniri, kabak, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı açtığınız hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile kareler kesip kenarlarını çatalla bastırarak iyice yapıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sosu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Rendelenmiş domates ve salçaları ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp domates suyunu çekene kadar pişirin. Sosu küçük servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızaran raviolilerden yerleştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo